2021-2022 Yılları Arasında Uyguladığımız Projelerimiz

NATURE IN ART

Bir çocuğun hayatında, bir yetişkinin hayatında olduğundan çok daha az rutin vardır. Neredeyse her gün bir çocuk, üstesinden gelmesi gereken tamamen yeni zorluklarla karşılaşır. Böyle bir durumda kaybolmak kolaydır ve sanat, çeşitli bağımsızlık varyantlarını önererek dünya çapında harika bir rehber görevi görebilir. Sanatla iç içe olmak çocuklara büyük keyif veriyor. Sanat duyguları uyandırır, zevk verir ve insanı daha iyi yapar. Nature in Art projesi iki temayı birleştiriyor: doğa ve sanat. Sanatçılar tarih boyunca doğadan etkilenmişlerdir. Doğa bir ilham kaynağıdır. Projenin ana teması, teması doğa olan eserlerin yaratıcılarını ( Piet Mondrian, Wassily Kandinsky, Salvador Dali, Vincent Van Gogh) tanımaktır. Projemiz süresince öğrencilerimiz bu sanatçıların eserlerinden ilham alarak kendi özgün eserlerini oluşturmuşlardır.Projemiz Polonya(13), Türkiye(10), Gürcistan(2), İtalya(1) olmak üzere toplam 26 ortak okul ile birlikte yürütülmüş hem Ulusal hem de Avrupa Kalite etiketiyle ödüllendirilmiştir.

OUR S.D.G

Yaşanabilir bir dünya için 17 hedefi olan 'Sürdürülebilir Kalkınma Planı', Türkiye dahil tüm dünyada insanların karşı karşıya olduğu temel sorunları çözmeyi amaçlıyor. İklim değişikliği; Hava, su ve toprak kirliliği karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden biridir. Dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle doğal kaynaklarımız her geçen gün tükenmektedir. kimliği olan ve engelli öğrencilerin katılımını sağlayabilmelidir. Proje faaliyetlerimiz ile çocukların doğayı korumasını, farkındalık yaratmasını, gelecek için sürdürülebilir uygulamalarla yaşanabilir bir dünya yaratmasını, cinsiyet eşitliğini ve engellilerin okul ortamında mutlu olmalarını sağlamak için bu projeyi okulumuzda uyguladık ve hem Ulusal hem de Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildik.Türkiye(10), Romanya(6), İtalya(4), Azerbaycan(4), Ukrayna(1), Litvanya(1), Kuzey Makedonya(1), Polonya(1), Arnavutluk(1), Macaristan(1) , Belçika(1), İspanya(1), Fransa(1) olmak üzere toplam 33 ortak okul ile yürütülmüştür.

27-12-202227-12-2022