2019-2020 Yılları Arasında Uyguladığımız Projelerimiz

HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM

Projeye Bursa Mustafakemalpaşa  Anaokulu öğrencileri olarak katıldık.Proje 52 ortak ile beraber çalıştığımız uluslararası bir projedir.Okulumuz ilçede tek bağımsız anaokuludur.150 öğrencimiz vardır.Çevremizde çocuk haklarının tanınmasını,öneminin farkına varılmasını ve çocuklara gereken ilginin gösterilmesini sağlamak,öğrencilerimizin de kendi sahip oldukları hakların farkına varmasını ve haklarını korumasını,kendilerini ifade edebilmelerini sağlamak amacıyla projeye katıldık.Okulumuzda ve ilçemizde çocuk haklarına dikkat çekmek istedik.Çocukların küçük yaştan itibaren geleceğe güvenle yürüyebilmesi,haklarını koruyabilmesi,yetişkinlerin de çocukların sahip olduğu hakları bilmesi,çocuk haklarının korunmasını dolayısıyla çocukların korunmasını sağlayacaktır.Proje süresince Haklarımı öğreniyorum,öğretiyorum etkinliği,çocuk hakları slogan ve imza kampanyası,codeweek etkinliği,donuk imge,akran zorbalığı,siber zorbalık,güvenli internet çalışmaları yaptık.

DOĞA DOSTU ÇOCUKLAR GÜLÜMSESİN AĞAÇLAR

Projeye Bursa Mustafakemalpaşa Anaokulu olarak katıldık.Projemiz öğrencilerimizin araştırma, inceleme ve gözlem yeteneğine sahip,doğayı koruyan,canlıların yaşaması için gerekli duyarlılığı gösteren bireyler olmasına rehberlik etmeyi hedeflemiştir.Projeye katılma amacımız ise öğrencilerimizin küçük yaşta çevremizdeki canlılara ve doğaya karşı duyarlı olmalarını sağlamak,etkinliklerimizi web 2.0 araçlarıyla zenginleştirerek teknolojiyi derslerimizde kullanıp öğrenmeyi daha dikkat çekici ve kalıcı hale getirip Meb 2023 Eğitim vizyonuna ve Sıfır Atık projelerine destek olmaktır.Projede 37 ortağımızla çalıştık.Proje süresince tohum ekme,atık materyallerle oyuncaklar tasarlama,çevre temizliği,sokak hayvanlarını koruma,doğal materyallerle etkinlikler,ağaçları,kuşları,nesli tükenen hayvanları tanıma,ormanların faydaları,gibi doğayı ve canlıları koruma merkezli çalışmalar yaptık.

LET'S TEACH AND LEARN STEM

Öğrencilerimizin erken dönemde edindikleri kazanımları yeni kavramlarla birleştirerek genişletmelerini edindikleri bilgileri fen,teknoloji,mühendislik,matematik ile harmanlayarak günlük yaşama değer katacak yenilikler oluşturmalarını hedeflemek problem çözebilme becerilerini yaratıcılıklarını ve özgün tasarımlar yapabilme  becerilerini geliştirmek okulumuzda ve ilçemizde Stem eğitiminin tanınmasını sağlamak ve Stem planları hazırlamayı ve uygulamayı öğrenmek için bu projeye katıldık.Projede  108 öğretmen ile birlikte çalıştık.10'ar kişilik karma takımlara ayrılarak 5 E modeline göre planlar hazırladık.Planlarımızı öğrencilerimizin ve velilerimizin çalışmalarımıza aktif katılımını sağlayarak, mevcut müfredatımıza entegre ederek uyguladık.Projemizde çevre,uzay ve su temalarını çalıştık.

GELECEK ELLERİMİZDE

Gelecek Ellerimizde   42 si Türkiye'den 5 i Azerbaycan dan olmak üzere  47ortak ve 47 okul olarak projemizi yürüttük. Bu projemizde amacımız ; Öğrencilerimizde demokrasi kavramının tanınması ve demokrasi bilincinin geliştirilmesi, öğrencilerin sorumluluk alarak, yönetim ve katılım mekanizmalarına etkin katılımlarının sağlanması,aktif vatandaşlık bilincinin geliştirilmesi, çatışma çözme becerilerinin geliştirilmesi ve demokratik bir kültüre ulaşmalarının sağlanması amacıyla etkinlikler yapılmasını sağlamaktır.  Proje süresince Başkanımı Seçiyorum,Mahallemin Sorunu,İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası Etkinliği,Yaratıcı Hikaye Tamamlama ve eSafety  Güvenli İnternet Günü etkinlikleri yapıldı.

101

Çocukların sağlıklı büyümesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirmesi için nitelikli bilişsel uyarıcılar,zengin dil etkileşimleri ve olumlu sosyal-duygusal deneyimler sağlamak gerekir.Bu nedenle etkinlikleri çeşitlendirmek ve öğrenme ortamını daha eğlenceli hale getirmek gerekmektedir.101 projesi 101 farklı etkinlikle öğrencilerin psikomotor, sosyal-duygusal,dil,bilişsel ve öz bakım gelişimine katkıda bulunan bir projedir.Bizde çocukların okula severek gelmesini sağlamak,eğitim ortamını daha eğlenceli hale getirmek ve çocukların gelişim alanlarına pozitif katkıda bulunmak için projeye katıldık.Proje planında 101 etkinlik planlanmıştır ancak pandemi sürecinden dolayı bütün ortaklarında görüşleri alınarak plan revize edilmiş 70 etkinlikte tamamlanmıştır. Proje 129 ortaklı uluslararası bir projedir.

1 İYİLİK YAP İYİLİK BUL