2018-2019 Yılları Arasında Uyguladığımız Projelerimiz

SANATSAL

Çocukların deneyimledikleri, öğrenme deneyimleriyle doğrudan bağlantılı olduğu bilimsel bir gerçektir. Sanat eğitimi bu deneyimlerin çeşitliliğini ve sınırlarını arttıran, değerlendirmeyi olumlu bir bakış açısından bir aydınlatıcı. Çünkü kişi özelliğidir. Çocuk, resim, heykel yaparken ya da nesnelerle sesler üretirken kendi dilinde sanatını icra eder.Resim yaparken hayal dünyası ile başbaşadır. Her konu sanatla çalıştırılabilir. Böylece oyunu ortaya koyduğu bu icra, somutlaştırdığı ve konu hakkını kullanmalarını kullanma şansı sunar. Hatta bunun bir alışkanlığa dönüşmesi en ideal olan ki işte o zaman çocukların üretimlerinde kullandıkları bilgileri peşine düşerler.Projemizi Türkiye(24), Azerbaycan(3) toplam 27 okul ile birlikte yürüttük hem Ulusal hem de Avrupa Kalite etiketi ile ödüllendirildik.

64 Kare Ülkesi

Bir eğitim yöntemi olarak satranç oyunu ile çocukların eğlenirken yetiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla projeye dahil olduk.Çocuklarda keskin düşünen, daha iyi problem çözen ve daha ayrıntılı kararlar veren bireyler olmalarını hedefledik.Satranç bir strateji oyunudur ve doğru karar vermeye dayalıdır.Çocukların bir spora yatkınlığının hedef başarıları için daha önemli olduğu düşünüldüğünde, onları küçük yaşta başlangıç daha sonraki adımlar için çocukları avantajlar kazandıracaktır.Projemizi Türkiye den 38 ortak okul ile yürüttük.Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildik.

Anadoluda Efsaneler ve Türküleri

Ülkenin her ilinin, her ilçenin ve tabiri yerindeyse her beldesinde yaşanmış , yüreklerde iz bırakmış türküler ve bu türkülerin dayanağı hikâyeleri vardır. İstiyoruz ki bu türküler ve hikayeleri gelecek kuşaklara aktarılsın, Anadolu'nun geçmişi, geleceğinde de yaşatılsın.Okulumuzda öğrencilerimizle türkü korosu oluşturduk.Geleneksel müzik aletlerini tanıttık.Ritim çalışmaları yaptık Web 2.0 araçlarını aktif olarak kullandık ve projemiz Ulusal Kalite Etiketiyle ödüllendirildi.

27-12-202227-12-202227-12-202227-12-2022